r

Athens Heart Center
Εργαστήριο Επεμβατικής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών διαθέτει μία πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη καρδιολογική κλινική με άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό που είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των αρρώστων, έτοιμο να αντιμετωπίσει, με υποδειγματική πληρότητα, κάθε οξύ ή χρόνιο καρδιολογικό περιστατικό όλο το 24ώρο.

Διευθυντής του πρότυπου καρδιολογικού Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων, «Athens Heart Center», είναι ο Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, πρωτοπόρος παγκοσμίως στην επεμβατική καρδιολογία και από τους πιο διακεκριμένους καρδιολόγους επιστήμονες στον κόσμο.

Βασικοί άξονες του «Athens Heart Center» είναι:

Καρδιολογική Κλινική

Η Καρδιολογική Κλινική του Athens Heart Center πλαισιώνεται από διακεκριμένους καρδιολόγους διευθυντές με πλούσια κλινική εμπειρία και επιστημονικό κύρος, ενώ οι καρδιολογικοί ασθενείς τυγχάνουν τη

ς αρτιότερης παρακολούθησης μέσω των συστημάτων τηλεμετρίας.

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Το Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Athens Heart Center διαθέτει δύο σύγχρονες αίθουσες αιμοδυναμικού εργαστηρίου, όπου αντιμετωπίζεται  σε καθημερινή βάση και σε όλη τη διάρκεια του 24/ώρου όλο το φάσμα της στεφανιαίας νόσου, της περιφερικής  αγγειακής νόσου αλλά και των δομικών – συγγενών καρδιοπαθειών τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά. Διαβάστε περισσότερα.

Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης

Το Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του Athens Heart Center είναι από τα ελάχιστα στην Ελλάδα όπου πραγματοποιείται όλο το φάσμα των επεμβάσεων ηλεκτροφυσιολογίας και βηματοδότησης, όπως:

 • επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής και με την σύγχρονη μέθοδο της κρυοπηξίας και με την βοήθεια των πιο σύγχρονων συστημάτων ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης,
 • καταλύσεις ενδοκαρδιακές και επικαρδιακές κοιλιακών ταχυκαρδιών με την βοήθεια των πιο σύγχρονων συστημάτων ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης,
 • καταλύσεις κολπικού πτερυγισμού με την βοήθεια των πιο σύγχρονων συστημάτων ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης,
 • καταλύσεις υπερκοιλιακών αρρυθμιών,
  • εμφυτεύσεις των νέων μικροσκοπικών βηματοδοτών χωρίς καλώδια,
  • διαδερμικές συγκλείσεις ωτίου αριστερού κόλπου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και υψηλό θρομβοεμβολικό και αιμορραγικό κίνδυνο.
 • Παράλληλα, και στις δύο αίθουσες του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου διενεργούνται πλήρεις ηλεκτροφυσιολογικοί έλεγχοι και πραγματοποιούνται εμφυτεύσεις αμφικοιλιακών βηματοδοτικών και απινιδωτικών συστημάτων (συμβατά με μαγνητική τομογραφία όταν υπάρχει η ιατρική ένδειξη), όπως και εμφυτεύσεις και αντικαταστάσεις τυπικών βηματοδοτικών συστημάτων με περιορισμένο χρόνο νοσηλείας.Διαγνωστικά ΕργαστήριαΣτο Εργαστήριο Ηχοκαρδιολογίας του Athens Heart Center διενεργούνται οι καρδιολογικές εξετάσεις με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας διαγνωστικών μέσων, όπως:
  • Διαθωρακικό υπερηχογράφημα – triplex καρδιάς: Απεικόνιση των δομών και της λειτουργίας της καρδιάς και καταγραφή των ροών με τη μέθοδο Doppler. Επιπλέον μελετάται η τμηματική και συνολική παραμόρφωση (strain) του μυοκαρδίου, που αποτελεί πρώιμο και πολύ ευαίσθητο δείκτη, με εφαρμογή σε πληθώρα καρδιοπαθειών. Η ανιούσα αορτή και το αορτικό τόξο απεικονίζονται και ελέγχονται ως προς τη μορφολογία τους και τη λειτουργικότητά τους.
  • Διοισοφάγειο ηχοκαρδιογράφημα: Εξέταση που συμβάλλει στη διερεύνηση καρδιολογικών αιτιών εγκεφαλικών επεισοδίων, απεικόνιση θρόμβων, όγκων, επικοινωνιών, βαλβιδοπαθειών.
  • Stress echo με δοβουταμίνη (Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφική Μελέτη): Εξέταση γρήγορη και αποτελεσματική, η οποία αξιοποιεί τους υπερήχους για τον έλεγχο της καρδιακής λειτουργίας σε συνθήκες φόρτισης-κόπωσης. Μας δίνει σημαντικές πληροφορίες τόσο για τη συνολική όσο και για την τμηματική λειτουργία του μυοκαρδίου, ελέγχοντας τόσο την κίνηση όσο και την πάχυνση αυτού.
  • Stress echo με εργομετρικό ποδήλατο: Εξέταση που γίνεται για διαγνωστικούς σκοπούς για διερεύνηση Βαλβιδοπαθειών και Υπερτροφικής Μυοκαρδιοπάθειας, για έλεγχο Βιωσιμότητας του μυοκαρδίου, αλλά και για την πρόγνωση των ασθενών με καρδιακές παθήσεις.
  • Τρισδιάστατο Ηχοκαρδιογράφημα: Εξέταση που προσφέρει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τη
   • δυνατότητα ευκρινέστερης ανατομικής διερεύνησης, αλλά και συνολική εκτίμηση της λειτουργικότητας της αριστερής καρδιακής κοιλίας.

    

   Στο Εργαστήριο Κοπώσεων, Ελέγχου Αρρυθμιών και Καταγραφών Πίεσης του Athens Heart Center διενεργείται όλο το φάσμα των διαγνωστικών εξετάσεων με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας διαγνωστικών μέσων, όπως:

   • Δοκιμασία κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα (test κοπώσεως) με σύγχρονο μηχάνημα με δυνατότητα manual και πρωτοκόλλων κόπωσης,
   • Καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως σε εργομετρικό ποδήλατο με σύγχρονο μηχάνημα για την εκτίμηση του λειτουργικού σταδίου ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και μυοκαρδιοπάθειες από εξειδικευμένους,
   • 24ωρη καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος (holter ρυθμού) με δυνατότητα εκτίμησης του κινδύνου αιφνίδιου θανάτου σε περιπτώσεις ασθενών με δομική καρδιοπάθεια,
   • 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πιέσεως (holter πιέσεως) σε σύνδεση με τη Μονάδα Υπέρτασης,
   • Έλεγχοι και ρυθμίσεις βηματοδοτικών και απινιδωτικών συστημάτων,
   • Δοκιμασία ανάκλισης για διερεύνηση συγκοπής με σύγχρονα πρωτόκολλα.

    

   Μονάδες του Athens Heart Center

   Οι Μονάδες του Athens Heart Center έχουν σκοπό τη συστηματική ολιστική και σύγχρονη αντιμετώπιση όλου του φάσματος των καρδιολογικών νοσημάτων από τους αντίστοιχα πλέον εξειδικευμένους καρδιολόγους.

   Ειδικότερα:

   Στη Μονάδα Υπέρτασης διενεργείται πλήρης διαγνωστικός και εργαστηριακός έλεγχος (24ώρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης, ΗΚΓ, υπερηχοκαρδιογράφημα, μέτρηση αλβουμινουρίας, εκτίμηση περιφερικών αγγείων).

   Έμφαση δίνεται στη διερεύνηση της δευτεροπαθούς υπέρτασης και θα επιλέγονται ασθενείς για αγγειοπλαστική νεφρικών αρτηριών, αφαίρεση ενδοκρινικών όγκων και θεραπεία υπνικής άπνοιας.

   Παράλληλα, στη Μονάδα Υπέρτασης διερευνώνται επισταμένως οι περιπτώσεις ανθεκτικής υπέρτασης και επιλέγονται ασθενείς για απονεύρωση νεφρικών αρτηριών.

   Στη Μονάδα Αρρυθμιολογίας – Ηλεκτροφυσιολογίας δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγήςκοιλιακών και υπερκοιλιακών αρρυθμιών και στη διερεύνηση συγκοπής.

   Στόχος στους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή είναι αφενός η εκτίμηση του θρομβοεμβολικού και αιμορραγικού κινδύνου της νόσου και αφετέρου η επιλογή των ασθενών που είναι κατάλληλοι για τη διενέργεια κατάλυσης με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, από την εξειδικευμένη ομάδα ηλεκτροφυσιολόγων του Καρδιολογικού Εργαστηρίου.

   Στη Μονάδα Αρρυθμιολογίας παρακολουθούνται ασθενείς με υπερκοιλιακές και κοιλιακές αρρυθμίες, εκτιμάται η πρόγνωση των ασθενών και επιλέγονται οι ασθενείς που είναι κατάλληλοι για τη διενέργεια κατάλυσης.

   Στη Μονάδα Αρρυθμιολογίας επίσης πραγματοποιείται η κατάλληλη διαγνωστική προσέγγιση με Holter ρυθμούTriplex ΚαρδιάςΔοκιμασία Ανάκλισης και εμφύτευση loop recorders, εκτιμάται η πρόγνωση των ασθενών και επιλέγονται οι ασθενείς που είναι κατάλληλοι για την εμφύτευση βηματοδοτικών και απινιδωτικών συστημάτων.

   Στη Μονάδα Μυοκαρδιοπαθειών και Κληρονομικών Νοσημάτων παρακολουθούνται:

   • Ασθενείς με διάγνωση κληρονομικού καρδιαγγειακού νοσήματος,
   • Οικογένειες που έχουν μέλη με διάγνωση κληρονομικού καρδιαγγειακού νοσήματος,
   • Οικογένειες που έχουν πληγεί από αιφνίδιο καρδιακό θάνατο μελών τους,

   Επίσης, στη Μονάδα Μυοκαρδιοπαθειών και Κληρονομικών Νοσημάτων διενεργείται προαγωνιστικός και προαθλητικός έλεγχος. Η Μονάδα αναλαμβάνει τον προαθλητικό έλεγχο επαγγελματικών ομάδων και πρωταθλητών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας και τους αθλητιάτρους του Ομίλου.

   Στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου πραγματοποιείται η κατάλληλη διαγνωστική προσέγγιση της νόσου σε συνεργασία με το εξειδικευμένο εργαστήριο Ηχοκαρδιολογίας και τη διενέργεια stress echo, ενώ προτείνεται η αντίστοιχη βέλτιστη επεμβατική και μη θεραπευτική αντιμετώπιση

Αρτηριακή υπέρταση
Έμφραγμα
Καρδιακή Ανεπάρκεια

Το Athens Heart Center διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη καρδιολογική κλινική με άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό που είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των αρρώστων, έτοιμο να αντιμετωπίσει, με υποδειγματική πληρότητα, κάθε οξύ ή χρόνιο καρδιολογικό περιστατικό όλο το 24ώρο.

Διευθυντής του Athens Heart Center είναι ο Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, πρωτοπόρος παγκοσμίως στην επεμβατική καρδιολογία και από τους πιο διακεκριμένους καρδιολόγους επιστήμονες στον κόσμο ανεξάρτητα από ιατρική ειδικότητα.

Το Athens Heart Center διαθέτει αναβαθμισμένα, καινοτόμα Διαγνωστικά Εργαστήρια και Μονάδες, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της καρδιολογίας με την πλέον σύγχρονη προσέγγιση.

Η Καρδιολογική Κλινική του Athens Heart Center πλαισιώνεται από διακεκριμένους καρδιολόγους διευθυντές με πλούσια κλινική εμπειρία και επιστημονικό κύρος, ενώ οι καρδιολογικοί ασθενείς τυγχάνουν της αρτιότερης παρακολούθησης μέσω των συστημάτων τηλεμετρίας.

Το Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Athens Heart Center διαθέτει δύο σύγχρονες αίθουσες αιμοδυναμικού εργαστηρίου, όπου αντιμετωπίζεται  σε καθημερινή βάση και σε όλη τη διάρκεια του 24/ώρου όλο το φάσμα  της στεφανιαίας νόσου, της περιφερικής

αγγειακής νόσου αλλά και των δομικών – συγγενών καρδιοπαθειών τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά.

Στο Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του Athens Heart Center πραγματοποιείται όλο το φάσμα των επεμβάσεων ηλεκτροφυσιολογίας και βηματοδότησης.

Στο Εργαστήριο Ηχοκαρδιολογίας του Athens Heart Center διενεργούνται οι εξετάσεις με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας διαγνωστικών μέσων, όπως διαθωρακικό υπερηχογράφημα – triplex καρδιάςδιοισοφάγειο ηχοκαρδιογράφημαstress echo με δοβουταμίνηstress echo με εργομετρικό ποδήλατοτρισδιάστατο Ηχοκαρδιογράφημα.

Στο Εργαστήριο Κοπώσεων, Ελέγχου Αρρυθμιών και Καταγραφών Πίεσης του Athens Heart Center διενεργείται όλο το φάσμα των διαγνωστικών εξετάσεων με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας διαγνωστικών μέσων, όπως test κοπώσεωςκαρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως σε εργομετρικό ποδήλατοδοκιμασία ανάκλισης, holter ρυθμού, holter πιέσεως, έλεγχοι και ρυθμίσεις βηματοδοτικών και απινιδωτικών συστημάτων.

Οι καρδιολογικές Μονάδες του Athens Heart Center έχουν σκοπό τη συστηματική ολιστική και σύγχρονη αντιμετώπιση όλου του φάσματος των καρδιολογικών νοσημάτων από τους αντίστοιχα πλέον εξειδικευμένους καρδιολόγους.

Copyright © 2019 Soulmedic Theme All Rights Reserved | Design Themes