Εκτός του συμβατικού βηματοδότη ο οποίος αποτελείται  από τη γεννήτρια και ένα ή δύο ηλεκτρόδια (μονοεστιακός ή διπλοεστιακός βηματοδότης), υπάρχει ο καινοτόμος βηματοδότης χωρίς καλώδια.

Από τον Οκτώβριο του 2015, το Athens Heart Center είναι το πρώτο κέντρο στην Αττική στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα για εμφυτεύσεις των πρωτοποριακής τεχνολογίας βηματοδοτών χωρίς καλώδια.

Ο βηματοδότης Micra είναι ο μικρότερος βηματοδότης που έχει εμφυτευθεί μέχρι σήμερα σε άνθρωπο αποτελώντας την επιτομή της σύγχρονης νανοτεχνολογίας.

Η καινοτόμος συσκευή είναι 93% μικρότερη από τους υπάρχοντες βηματοδότες, έχει παρόμοιο μέγεθος με το νόμισμα ενός ευρώ και ελαχιστοποιεί τις επιπλοκές αφού δεν έχει καλώδια ή δεν απαιτεί τη δημιουργία «θήκης» στο στήθος.

Η εμφύτευση πραγματοποιείται διαμέσου της μηριαίας φλέβας και ο έλεγχός της πραγματοποιείται τηλεμετρικά με δέκτη που τοποθετείται στο θώρακα του ασθενούς.

 

Συμβουλές μετή την εμφύτευση του βηματοδότη

  • Η κινητοποίηση είναι φυσιολογική την επόμενη ημέρα και η άσκηση είναι απρόσκοπτη αφού δεν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης του βηματοδότη
  • Η χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται από την αντίθετη πλευρά από εκείνη που έχει γίνει η εμφύτευση, ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν να τοποθετούν το κινητό τηλέφωνο πάνω από τη συσκευή.
  • Η χρήση οικιακών ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών είναι ασφαλής.
  • Η διέλευση των ασθενών διαμέσου των πυλών ασφαλείας σε πολυκαταστήματα είναι ασφαλής.
  • Σε περίπτωση αεροπορικού ταξιδιού οι ασθενείς θα πρέπει να επιδεικνύουν την ταυτότητα της συσκευής στον έλεγχο επιβατών.

Copyright © 2019 Soulmedic Theme All Rights Reserved | Design Themes